Főoldal | Könyvlista | Gyorskereső

Átmenetileg a rendelés és szállítás szünetel
Symbian alapú szoftverfejlesztés

Symbian alapú szoftverfejlesztés

Charaf Hassan - Csúcs Gergely - Forstner Bertalan - Marossy Kálmán:
Symbian alapú szoftverfejlesztés


CD - melléklet - CD melléklettel

Megjelenés: -
SZAK Kiadó
240 oldal, bolti ár: 4500,- Ft

Internetes ár (-5%): 4275,- Ft

db

A könyv ismertetése

Vissza a lap tetejére | A könyv tartalomjegyzéke

Charaf Hassan - Csúcs Gergely - Forstner Bertalan - Marossy Kálmán:
Symbian alapú szoftverfejlesztés

Napjainkban a mobilkommunikáció szerepe és piaca átalakulóban van. A pusztán távközlésre kialakított eszközből a technológiai fejlődés, a felhasználói igények és a piaci verseny nyomására egy új eszközcsalád, az okos telefonok (smartphone-ok) családja fejlődött ki. Az ezektől a készülékektől elvárt szolgáltatások között található a multimédiás anyagok (hang és videó) összeállítása, elküldése, megtekintése, az adatkommunikációt igénybe vevő üzleti alkalmazások telepíthetősége, szórakoztató, már-már a kézi játékkonzolok minőségét megközelítő játékok futtatása, az új technológiák magától értetődő alkalmazása.

A készülékgyártók nagy csoportja felismerte, hogy ezekre a kihívásokra egy naprakész, közösen fejlesztett operációs rendszer jelentheti a leggazdaságosabb választ. Természetesen minden gyártó szeretné, ha ez a közös platform testre szabható lenne a saját készülékeik képességeire, valamint megjelenésében tükrözné a cég saját elképzeléseit, egyéni arculatát. A könyvben bemutatott Symbian operációs rendszer és a ráépülő Series60 platform célkitűzése, hogy mindezekre a gyakorlati kérdésekre sikeres választ adjon.

A főbb témakörök:

  • A Symbian operációs rendszer felépítése és képességei.
  • A fordítás és futtatás folyamata, telepítőcsomag készítése.
  • Multimédiás alkalmazások készítése (grafika, animáció, hangkezelés).
  • A Series60 platform grafikus felhasználói interfésze (dialógusok, szerkesztőmezők, listák, lekérdezőablakok, értesítések).
  • Adatbázis és fájlok kezelése.
  • A Symbian kommunikációs és üzenetkezelő alrendszere.
  • Párhuzamos programozás Symbian operációs rendszeren.

A szerzők a hazai Symbian-oktatás első képviselői, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék Alkalmazott Informatikai csoportjának munkatársaiként a témakör felsőoktatás-beli bevezetésében szerzett átfogó tapasztalataikat osztják most meg a könyv Olvasóival. A gyakorlat során bevált módszernek megfelelően az egyes témakörökben példákon keresztül mélyedhetünk el, amelyeket a könyv CD-mellékletén is megtalálunk a szükséges segédeszközök mellett.