Főoldal | Könyvlista | Gyorskereső

Átmenetileg a rendelés és szállítás szünetel
Az örök Ethernet

Az örök Ethernet

Alexis Ferrero:
Az örök Ethernet


Megjelenés: -
SZAK Kiadó
446 oldal, bolti ár: 6900,- Ft

Internetes ár (-5%): 6555,- Ft

db

A könyv ismertetése

Vissza a lap tetejére | A könyv tartalomjegyzéke

Alexis Ferrero:
Az örök Ethernet

Napjainkban a világ legnépszerűbb és legszélesebb körben elterjedt LAN-technológiája az Ethernet, és a gyors és a gigabites Ethernet-technológiák fejlesztése biztosítja e népszerűség és használat megmaradását és növekedését. A könyv a LAN-rendszergazdák számára készült, rengeteg gyakorlati tanácsot és jól használható referenciaanyagot tartalmaz, biztosítja, hogy az olvasó a lehető legtöbbet megtudja LAN-rendszeréről, és ezáltal képes legyen teljesen kezében tartani hálózati rendszerét.
Az örök Ethernet bemutatja az Ethernet-technológia alapját képező elveket és elméletet, és végigvezeti az olvasót a különleges hálózati összetevők részletei között. Részletes képet ad az Ethernet folyamatosan javuló teljesítményéről és a gondosabb karbantartási szolgáltatásokról, melyek révén az Ethernet a hálózati elérés élvonalában tud maradni.
Az első részben a távközlés legfőbb fogalmait (szabványok, réteges modell, adathálózat, helyi hálózat) és az érvényes tendenciákat írja le. A második rész magáról az Ethernetről szól (története, elérési módok, a fizikai szint, csomagformálás és hibái, a sebesség fokozása, a hálózat elemei összekapcso-lódás és kapcsolás, Ethernet ATM-en). A harmadik részt a hálózat tervezésének és karbantartásának szánta a szerző (a tervezés lépései, emberi erőforrások, dokumentumok és szakanyagok). A Függelékben irodalomjegyzéket, szabványjegyzéket, értelmező szótárat és rövidítésgyűjteményt találunk.

mesekönyv

szoftver