Főoldal | Könyvlista | Gyorskereső

Átmenetileg a rendelés és szállítás szünetel
Microsoft Exchange-kézikönyv

Microsoft Exchange-kézikönyv

Lovassy Zsolt - Füzessy Tamás:
Microsoft Exchange-kézikönyv


Megjelenés: -
SZAK Kiadó
592 oldal, bolti ár: 8000,- Ft

Internetes ár (-5%): 7600,- Ft

db

A könyv ismertetése

Vissza a lap tetejére | A könyv tartalomjegyzéke

Lovassy Zsolt - Füzessy Tamás:
Microsoft Exchange-kézikönyv

A Microsoft Exchange-kézikönyv nehéz feladatra vállalkozott: a nagyvállalati informatika egyik legbonyolultabb kiszolgálóalkalmazásával dolgozó IT-szakembereknek kíván átfogó, minden lényeges kérdésre kiterjedő információt nyújtani. A könyv sorra veszi az Exchange Server működtetésének alapvető feladatait, kitér az Active Directory-szolgáltatással való kulcsfontosságú együttműködésre, és részletesen tárgyalja a többkiszolgálós elosztott rendszerek tervezéséhez, telepítéséhez, és mindennapi üzemeltetéséhez szükséges legfontosabb ismereteket is, melyeknek különös jelentősége van a nagyvállalati környezetben. Biztos kiinduló pont lehet azoknak, akik most állnak egy Exchange rendszer bevezetése, üzemeltetésének megkezdése előtt, de átgondolt felépítése, gondosan válogatott ismeretanyaga alapján tapasztalt Exchange-rendszergazdáknak is nyújt újdonságokat; ha mást nem, a már ismert információk rendszerezett áttekintését.
A könyv egy külön fejezetben foglalkozik a Share Point Portal Server nevű, az Exchange Server technológiáit felhasználó, de önálló termékként forgalmazott dokumentumkezelő, tudásmenedzsment és portál megoldással.
Különös aktualitást ad a könyvnek, hogy az Exchange 2000 az előző változathoz képest radikális újításokat hozott. Ennek folyományaképp a hazai vállalkozások jó része azonnal neki is látott a verziócserének. A verziófrissítés nem megy zökkenőmentesen, a szakemberek különféle technológiai megkötésekbe ütköznek bele. Ezekről mindeddig csak angol nyelvű publikációk jelentek meg, melyek nem tették lehetővé az átállással kapcsolatos nehézségek megoldását. A jelen kézikönyv a hazai rendszergazdáknak lehetővé teszi, hogy a felmerült tervezési vagy kivitelezési kérdéseikre a megfelelő témakörnél kinyitva azonnal választ kapjanak.