Főoldal | Könyvlista | Gyorskereső

Átmenetileg a rendelés és szállítás szünetel
Bemutatkozik a Microsoft® .NET

Bemutatkozik a Microsoft® .NET

David S. Platt:
Bemutatkozik a Microsoft® .NET


Megjelenés: 2001
SZAK Kiadó
244 oldal, bolti ár: 3900,- Ft

Internetes ár (-5%): 3705,- Ft

db

A könyv ismertetése

Vissza a lap tetejére | A könyv tartalomjegyzéke

David S. Platt:
Bemutatkozik a Microsoft® .NET

A Microsoft .NET (ejtsd: dotnet) célja az internet és a web felruházása teljes értékű programozási lehetőségekkel. A hagyományos szoftvereszközök mellett erőforrásokban gazdag, intelligens használati eszközök jelennek meg. Ezek és a kiszolgáló rendszerek a weben keresztül elérhető, ún. XML-webszolgáltatások formájában kínálják majd szolgáltatásaikat. Az XML-webszolgáltatások a következő generációs web folyamatosan gazdagodó, egymásra és egymásba építhető komponensei lesznek.
Amit a számítógép- és az internetfelhasználók eddig tudtak, kevésnek bizonyulnak az ilyen felépítésű web lehetőségeihez képest. Teljesen új tapasztalati rendszer (ún. user experience) kialakítása a cél. Minden elemükben újragondolt programfuttatási és fejlesztői környezetek, a Microsoft .NET-keretrendszer és a Microsoft Visual Studio.NET teszik lehetővé az architekturális elképzelések gyakorlati megvalósítását.
Ez a könyv programozóknak, informatikai tervezőknek és szakmai vezetőknek szól. Megkönnyíti számukra a .NET-koncepció megismerését. Már most is égető, gyakorlati problémákból indul ki, és bemutatja hogyan lehet ezeket a .NET segítségével korszerűen megoldani.
A szerző kerüli a szakzsargont, leginkább a józan észre alapoz: szemléletes ábrákat, találó hasonlatokat, világos magyarázatokat és a leírtakat kiegészítő programokat közöl. Ezen kívül egy - a szakma hazai szakértői és a könyv szerkesztői által készített - terminológiai szótár segíti elő az új téma egységes megértését. A .NET e bemutató áttekintése után az Olvasó eleget tud majd erről az újszerű fejlesztési platformról ahhoz, hogy terveket készítsen a jövőre nézve, amikor a tervezet szolgáltatássá válik.

mesekönyv

szoftver