Főoldal | Könyvlista | Gyorskereső

Átmenetileg a rendelés és szállítás szünetel
XEN a gyakorlatban - Útmutató a virtualizáció m?vészetéhez

XEN a gyakorlatban

Útmutató a virtualizáció m?vészetéhez

Brenden Johnson, Jeanna N. Matthews, Eli M. Dow, Todd Deshane, Wenjin Hu, Patrick F. Wilbur:
XEN a gyakorlatban
Útmutató a virtualizáció m?vészetéhez

Megjelenés: 2010 március
Kiskapu Kiadó
560 oldal, bolti ár: 7980,- Ft

Internetes ár (-5%): 7581,- Ft

db

A könyv ismertetése

Vissza a lap tetejére | A könyv tartalomjegyzéke

Brenden Johnson, Jeanna N. Matthews, Eli M. Dow, Todd Deshane, Wenjin Hu, Patrick F. Wilbur:
XEN a gyakorlatban

A Xen egy olyan, virtuális gépek felügyeletére szolgáló figyelőprogram (hiperfelügyelő, hypervisor), amely lehetővé teszi, hogy egy fizikai számítógépen egyszerre több virtuális számítógépet futtassunk - például ugyanazon a gépen futtathatunk egy éles és egy tesztelési célú webkiszolgálót, vagy párhuzamosan Linuxot és Windowst...

Az ingyenes, nyílt forrású virtualizációs szoftver, a Xen használatával pénzt takaríthatunk meg, nagyobb rugalmasságot érhetünk el, javíthatunk az erőforrások kihasználásán, és a katasztrófák utáni talpraállástól a szoftvertesztelésig mindent egyszerűsíthetünk. Ebben a könyvben összegyűjtöttük mindazt a tudást, ami a nagy teljesítményű Xen virtuális gépek felállításához és kezeléséhez szükséges a különféle környezetekben. A kötet egy világszínvonalú Xen-csapat páratlan tapasztalataira építve, minden témakörre kiterjedően tárgyalja a Xen használatát, a telepítéstől a felügyeletig. Szerzői olyan, a gyakorlatban már bizonyított módszereket és eljárásokat, valamint esettanulmányokat mutatnak be, amelyeket máshol nem találunk meg.

A szerzők először a virtualizáció alapjait - a fogalmakat, alkalmazási területeket és előnyöket - ismertetik, majd bemutatják a Xen képességeit, a Xen LiveCD tartalmát és a Xen-hiperfelügyelőt, valamint végigvezetnek a saját merevlemez alapú Xen-telepítésünk beállításának lépésein. Miután a Xen már fut, megtanuljuk a legjobb módszert a "vendégek" létrehozására és a meglevő rendszerek Xen-vendégként való futtatására. A könyv kimerítően tárgyalja a Xen-vendégek, az eszközök, hálózatok és elosztott erőforrások kezelését és biztosítását.

A rendszergazdák, adatközpont-kezelők, fejlesztők, rendszerintegrátorok és internetszolgáltatók egyaránt hasznát vehetik ennek a kötetnek, amely segít, hogy a Xennel elérjék a céljukat: megbízható, hatékony, kiemelkedő teljesítményű rendszerek felállítását - meglepően kis költséggel.

A könyv tartalomjegyzéke

Vissza a lap tetejére | A könyv ismertetése

Brenden Johnson, Jeanna N. Matthews, Eli M. Dow, Todd Deshane, Wenjin Hu, Patrick F. Wilbur:
XEN a gyakorlatban

A könyv tartalmából:

  • A Xen-hiperfelügyelő: mi a feladata, és hogyan működik?
  • Előre felépített rendszerlenyomatok használata, beleértve a tömörített fájlrendszereket
  • Tartományok kezelése az xm konzollal
  • Vendéglenyomatok feltöltése és tárolása
  • Hálózatok tervezése és beállítása a Xenben
  • Biztonság a Xenben: különleges célú virtuális gépek, virtuális hálózatszakaszok, távelérés, tűzfalak, hálózatfigyelők, sHype hozzáférés-szabályozás, Xen Security Modules (XSM, Xen biztonsági modulok), és így tovább
  • Vendégerőforrások kezelése: memória, CPU és I/O
  • A Xen alkalmazása vállalati környezetben: eszközök, termékek és eljárások

Vissza a lap tetejére

mesekönyv

szoftver