Főoldal | Könyvlista | Gyorskereső

Átmenetileg a rendelés és szállítás szünetel
Unix/Linux héjprogramozás

Unix/Linux héjprogramozás

Büki András:
Unix/Linux héjprogramozás


Megjelenés: 2002
Kiskapu Kiadó
256 oldal, bolti ár: 2660,- Ft

Internetes ár (-5%): 2527,- Ft

db

A könyv ismertetése

Vissza a lap tetejére | A könyv tartalomjegyzéke

Büki András:
Unix/Linux héjprogramozás

Ezt a könyvet elsősorban azok a UNIX operációs rendszerrel még csak ismerkedő számítógép-használók forgathatják haszonnal, akik a UNIX okozta "első traumán" már túlvannak. Értem ez alatt a néha kissé fura írásmódot, a más operációs rendszerektől eltérő gondolkodásmódot, no meg a sokat emlegetett szűkszavúságot. Ez a könyv tehát bevezető jellegű, de nem azokhoz szól, akik még semmit nem tudnak a UNIX operációs rendszerről.

Ennek megfelelően nem, vagy csak érintőlegesen tárgyalja például a UNIX alapfogalmait. Kivételt képeznek azok a témakörök, amelyek valamilyen módon szervesen kapcsolódnak a héjprogramozás elméletéhez vagy gyakorlatához. Ahhoz tehát, hogy az itt leírtakat megértse, az Olvasónak már eleve rendelkeznie kell számos alapismerettel. Legalább érintőlegesen ismernie kell például a jogosultságok rendszerét, bizonyos alapvető UNIX parancsokat, alapszinten értenie kell, hogy mi az a szabványos be- és kimenet, és természetesen hatékonyan kell tudnia használni legalább egy szövegszerkesztőt.

Összefoglalva tehát ez a könyv azoknak a középhaladóknak vagy haladóknak íródott, akik a tanulás folyamatában eljutottak arra a pontra, ahonnan a UNIX rendszert már szeretnék saját munkájukkal kapcsolatos tényleges feladatok megoldására is használni.

A könyv tartalomjegyzéke

Vissza a lap tetejére | A könyv ismertetése

Büki András:
Unix/Linux héjprogramozás

UnixLinuxhejprogram_tartalom.pdf

Vissza a lap tetejére