Főoldal | Könyvlista | Gyorskereső

Átmenetileg a rendelés és szállítás szünetel
Tiszta kód - Az agilis szoftverfejlesztés kézikönyve

Tiszta kód

Az agilis szoftverfejlesztés kézikönyve

Robert C. Martin:
Tiszta kód
Az agilis szoftverfejlesztés kézikönyve

Megjelenés: 2010 április
Kiskapu Kiadó
512 oldal, bolti ár: 7980,- Ft

Internetes ár (-5%): 7581,- Ft

db

A könyv ismertetése

Vissza a lap tetejére | A könyv tartalomjegyzéke

Robert C. Martin:
Tiszta kód

A rossz kód is működhet, de ha a kód nem tiszta, az térdre kényszerítheti a fejlesztőket. Évente számtalan óra és jelentős erőforrások vesznek kárba a rosszul megírt kódok miatt. Ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie.

Az elismert szoftverszakértő, Robert C. Martin egy forradalmi módszert mutat be a Tiszta kód - Az agilis szoftverfejlesztés kézikönyve című kötetében. Martin és kollégái az Object Mentor cégnél összefogtak, hogy az agilis programfejlesztés legjobb "menet közbeni" kód-kitisztítási eljárásait egy olyan könyvben gyűjtsék össze, amely felruház minket mindazokkal a szakmai erényekkel, amelyek révén jobb programozóvá válhatunk - de csak akkor, ha mi is teszünk érte.

Miféle munkát fogunk végezni? Nos, kódot fogunk olvasni - rengeteg kódot. És el kell gondolkodnunk rajta, hogy mi az, ami jó a kódban, és mi az, ami rossz. Ami pedig ennél is fontosabb: át kell értékelnünk mindazt, amit a szakmáról tudunk, és a szakma iránt érzett elkötelezettségünket.

A Tiszta kód három részre oszlik. Az első a tiszta kód írásához szükséges alapelveket, mintákat és eljárásokat mutatja be. A második részben számos, egyre összetettebb esettanulmányt találhatunk. Minden esettanulmány a kód kitisztításának egy-egy módját szemlélteti - hibás kódokat fogunk egészséges és hatékony kódokká alakítani. A harmadik rész a jutalom: egyetlen fejezetből áll, amely azokat az árulkodó jeleket és "szagokat" sorolja fel, amelyeket a szerző és társai az esettanulmányok összeállítása során gyűjtöttek össze. Az eredmény egy olyan tudásalap, amely leírja, hogyan gondolkodjunk, amikor kódot írunk, olvasunk és tisztítunk.

A könyv tartalomjegyzéke

Vissza a lap tetejére | A könyv ismertetése

Robert C. Martin:
Tiszta kód

Vissza a lap tetejére