Főoldal | Könyvlista | Gyorskereső

Átmenetileg a rendelés és szállítás szünetel
Linux rendszerfelügyelet

Linux rendszerfelügyelet

Marcel Gagné:
Linux rendszerfelügyelet


Megjelenés: 2002
Kiskapu Kiadó
672 oldal, bolti ár: 6440,- Ft

Internetes ár (-5%): 6118,- Ft

db

A könyv ismertetése

Vissza a lap tetejére | A könyv tartalomjegyzéke

Marcel Gagné:
Linux rendszerfelügyelet

Egyre több GNU/Linuxszal foglalkozó könyv lát napvilágot, egyre többen érdeklődnek a szabad operációs rendszerek e kiválósága után. Aki otthon már kipróbálta, tudhatja, hogy a kezdő felhasználók igényein túl a rendszer rendkívül sok szolgáltatással rendelkezik. Ha valaha is azt tervezzük, hogy tűzfalként, útválasztóként, web- vagy fájlkiszolgálóként akarjuk használni, szükségünk lehet egy segítségre, ahol utánanézhetünk a rendszergazdákra váró feladatoknak.

Marcel Gagné, aki évek óta linuxos rendszergazdaként dolgozik és rendszeresen ír a Linuxvilág hasábjaira, összeszedte többéves tapasztalatát, és meglepett minket e remek könyvvel. A könyv kézenfogva végigvezet bennünket minden fontosabb területen, az ismerkedéstől a telepítésen, üzembe helyezésen és rendszerfelügyeleti feladatokon át egészen a grafikus felületek beállításáig, a hálózati lehetőségekig, vagy éppen a rendszermag elemzéséig, de külön ki kell emelni az eszközkezeléssel, illetve a héjprogramokkal foglalkozó részeket is.

A mai világban a rendszergazdáknak külön figyelmet kell szentelniük a biztonságnak: a könyv felépítése is e témakör fontosságát tükrözi.

A könyv tartalomjegyzéke

Vissza a lap tetejére | A könyv ismertetése

Marcel Gagné:
Linux rendszerfelügyelet

Linuxrendszer_tartalom.pdf

Vissza a lap tetejére

mesekönyv

szoftver