Főoldal | Könyvlista | Gyorskereső

Átmenetileg a rendelés és szállítás szünetel
Linux hibaelhárító

Linux hibaelhárító

Brian Ward:
Linux hibaelhárító


CD - melléklet - CD melléklettel

Megjelenés: 2001
Kiskapu Kiadó
282 oldal, bolti ár: 3220,- Ft

Internetes ár (-5%): 3059,- Ft

db

A könyv ismertetése

Vissza a lap tetejére | A könyv tartalomjegyzéke

Brian Ward:
Linux hibaelhárító

A könyv a linuxos rendszergazdák alapvető feladataihoz, a beállítások elvégzéséhez és a váratlan hibák kiküszöböléséhez szeretne segítséget nyújtani. Nagyjából a könyv fele foglalkozik a beállításokkal, a másik fele a karbantartásról szól. A hibakeresés (vagy ahogy Unix-körökben hívják, a "tűzoltás";) a rendszerüzemeltetés legfontosabb területe. Az ismertetésre kerülő hibakereső módszerek elsajátításával és a példák átböngészésével túljárhatunk a Linuxban megbúvó kisördög eszén.

A könyv tartalomjegyzéke

Vissza a lap tetejére | A könyv ismertetése

Brian Ward:
Linux hibaelhárító

Az 1. fejezet, a könyvben található jelzések mellett, a rendszer indulásával és futásával kapcsolatos alapvető tudnivalókat, valamint a maggal végzett munkai néhány segédeszközének, például a rendszernaplónak a használatát ismerteti!
A 2. fejezet (Hálózati beállítások) a hálózat tökéletes beállításában lehet segítségünkre.
A 3. fejezet (NFS, NIS és rdist) az adatok hálózaton történő továbbításával foglalkozik. A tárgyalt témák között találjuk az NFS-t (ez a Network File System, azaz a hálózati fájlrendszer rövidítése), a NIS-t, amely egy viszonylag egyszerű hálózati adatbázisrendszer, valamint az rdist-et.
A 4. fejezet (MS-Windows és AppleTalk hálózatok; Web Proxy kiszolgálók) a Linux és más operációs rendszerek, például a Windows vagy a MacOS közti adatcseréről szól.
Az 5. fejezet (Nyomtatás) a rendszer - és a rendszergazda - szemszögéből elemzi a nyomtatási feladatokat, a Unix és a Linux nyomtatási folyamatának működését, a nyomtató által fogadott formátumtól kezdve a továbbítandó adatokat feldolgozó szűrőkig.
A 6. fejezetből (Telepítés forráskódból) a Unix programok hagyományos, forráskódból történő telepítését sajátíthatjuk el.
A 7. fejezet (A rendszermag frissítése) teljes egészében az új Linux rendszermag és az ahhoz tartozó modulok telepítéséről szól.
A 8. fejezet (Biztonsági másolatok és a rendszer helyreállítása) mindenki kedvenc témájával, a katasztrófaelhárítással foglalkozik. A könyvhöz mellékelt CD-ROM-ról történő rendszerindításhoz is találunk tanácsokat.
A 9. fejezetben (Felhasználói környezetek) az új felhasználói fiókok létrehozását ismertetjük.

linuxhiba_tartalom.pdf

Vissza a lap tetejére