Főoldal | Könyvlista | Gyorskereső

Átmenetileg a rendelés és szállítás szünetel
Informatikai tudástár - A számítógépes világ enciklopédiája

Informatikai tudástár

A számítógépes világ enciklopédiája

Pirkó József, Horváth László:
Informatikai tudástár
A számítógépes világ enciklopédiája

Megjelenés: 2001
Kiskapu Kiadó
608 oldal, bolti ár: 5320,- Ft
Akciós ár: 2500,- Ft

db

A könyv ismertetése

Vissza a lap tetejére | A könyv tartalomjegyzéke

Pirkó József, Horváth László:
Informatikai tudástár

Ez a könyv a számítástechnika, informatika minden szintjén felmerülő felhasználói, tudományos fogalmakat ismerteti. A hagyományos lexikonok szerepét kiteljesítve nemcsak "száraz" definíciókat, hanem magyarázatokat is tartalmaz. A hatalmas témakört széles értelmezmezésben tárgyalja: a számítógépes tudományok világába tartozóként értelmezi mindazt, ami a számítógéphez kapcsolódik; rendszerezi a fontos szerepet betöltő alkalmazási- és határterületeket is.

Könyvünk többek közt a következő témakörökkel foglalkozik:

informatika, hardver, szoftver ismeretek, számítástudomány, automaták, formális nyelvek, operációs rendszerek, matematikai vonatkozások, assemblerek, fordítóprogramok, rendszerprogramok, programozási nyelvek, mesterséges intelligencia, számítógépes grafika, programozási módszertan, kommunikáció, multimédia, Internet, hálózatok, tudománytörténet, legújabb technikák.

Ez a könyv magyar viszonyok figyelembevételével készült. A számítástechnika nyelvének magyar változatát, a magyar nyelvű szakkifejezések használatát támogatja, és e tekintetben is törekszik irányt mutatni.