Főoldal | Könyvlista | Gyorskereső

Átmenetileg a rendelés és szállítás szünetel
Adobe Photoshop Lightroom 2 fotósoknak kézikönyv

Adobe Photoshop Lightroom 2 fotósoknak kézikönyv

Baráth Gábor:
Adobe Photoshop Lightroom 2 fotósoknak kézikönyv


Megjelenés: 2008 november
Perfact Kiadó
180 oldal, bolti ár: 2940,- Ft

Internetes ár (-5%): 2793,- Ft

db

A könyv ismertetése

Vissza a lap tetejére | A könyv tartalomjegyzéke

Baráth Gábor:
Adobe Photoshop Lightroom 2 fotósoknak kézikönyv

Mi az a Lightroom 2?

A fotós szerszámtáskájához manapság már nemcsak a gépvázak, objektívek, vakuk és szűrők tartoznak hozzá, hanem egy sor szoftver is. Vannak olyan programok, amelyek segítségével archiválhatók és az archívumból előkereshetők a régi felvételek, más alkalmazások révén beállíthatjuk a képek tónusait, kisebb javításokat és retusálást végezhetünk rajtuk, és megint mások segítségével különböző bemutatókat készíthetünk belőlük.

Az Adobe Photoshop Lightroom egy olyan szoftver, amelyet az előbb említett feladatok ellátására fejlesztettek ki, kifejezetten a fotós munkafolyamat támogatására. Az Adobe-nak ez az első szoftvere, amit az első lépésektől kezdve kiadott felhasználók ezreinek. Az ő visszajelzéseik alapján alakította ki a menüszerkezetet, a fel használói felületet, és képet kapott arról is, hogy milyen elvárásaik vannak a fotósoknak a teljes munkafolyamat során. Épp ezért ez a program nemcsak a hobbifotósok igényeit képes kielégíteni, hanem azokét is, akik a fotózásból élnek, készítsenek akár tárgy-, természet- vagy esküvői fotókat.

A könyv tartalma:

Ebből a hasznos tippekkel és tanácsokkal fűszerezett könyvből képet kaphat arról, hogy milyen módon lehet a fotózással kapcsolatban felmerülő összes feladatot - az archiválástól az utómunkákon keresztül a prezentációig - egyetlen szoftver segítségével megoldani.
Ez a program nemcsak kényelmes, hanem a végered- mény szempontjából professzionális is, köszönhetően azoknak az algoritmusoknak és programrészeknek, amelyeket az Adobe zászlóshajójától, a Photoshoptól örökölt az Adobe Photoshop Lightroom.

A könyv egy rövid általános fotóismereti bevezető után végigkalauzol minket az Adobe Photoshop Lightroom használatán, kezdve a képeink katalogizálását és előkeresését segítő metaadatok használatának bemutatásával. Ezt követően egy hosszú rész foglalkozik képeink csinosítgatásának és retusálásának módjaival, majd az utolsó részben megismerkedhetünk fényképeink bemutatásának különféle lehetőségeivel, a nyomtatástól az interneten való publikálásig.

Kinek szól a könyv?

Kezdőknek és haladóknak, sőt akár professzionális fotósoknak egyaránt - mindazoknak, akik szeretnének megismerkedni egy olyan programmal, amely nemcsak a retusálást, hanem a teljes fotós munkafolyamat minden lépését támogatja, a képek letöltésétől azok kinyomtatásáig.

A könyv tartalomjegyzéke

Vissza a lap tetejére | A könyv ismertetése

Baráth Gábor:
Adobe Photoshop Lightroom 2 fotósoknak kézikönyv

Vissza a lap tetejére