Főoldal | Könyvlista | Gyorskereső

Átmenetileg a rendelés és szállítás szünetel
Biztonságos Windows 2003R2 hálózatok - [sec.W2k3R2.net]

Biztonságos Windows 2003R2 hálózatok

[sec.W2k3R2.net]

Babócsy László - Lepenye Tamás - Dr.Nemetz Tibor - Urbanovits György:
Biztonságos Windows 2003R2 hálózatok
[sec.W2k3R2.net]

Megjelenés: 2006 augusztus
NeTeN Kiadó
502 oldal, bolti ár: 7980,- Ft

A könyv elfogyott
utánnyomás nem várható

A könyv ismertetése

Vissza a lap tetejére | A könyv tartalomjegyzéke

A könyv felépítése az új Windows szerver verzió, a Windows Server 2003 R2 - a Longhorn Server megjelenése előtti köztes verzió - hálózati újdonságaira épül. Ezt az ismeretanyagot kiegészítettük a hálózatok biztonságos használatához szükséges ismeretekkel.

        1.      Az első rész a Windows Server System és a Windows 2003 verziók bemutatását tartalmazza.

2.      Az elvi alapok tisztázása után, a második fejezet már a szerver telepítésével és konfigurálásával foglalkozik.

3.      A hálózati alapismeretekben a korszerű hálózatok alapelemeivel, tervezésének alapelveivel ismerkedhetünk meg. Az alapok, a DNS, DHCP és Active Directory konfigurálás mellett a vezeték-nélküli (WLAN) és az IPv6 ismertetésére is kiterjed.

4.      A hálózatbiztonság és a szerver biztonsági kérdésekkel külön foglalkozunk, melyeket az általános biztonsági fenyegetettségek irányából közelítünk meg. Részletesen ismertetjük az IPSec és a biztonsági házirendek megfelelő beállításait. A javítások kezelése a WSUS segítségével egyszerűen megvalósítható. Az ADFS - Active Directory szövetségi szolgáltatások, a felhasználók új azonosítási rendszere is szerepel az ismertetések között.

5.      A nyilvános kulcsú infrastruktúra kialakításának kérdéseivel, illetve ezt megelőzően kriptográfiai alapokkal foglalkozik az ötödik fejezet.

6.      Az ISA 2004 szerver, a Microsoft tűzfal megoldásának ismertetése teszi ki a következő fejezetet, mely kiegészül a nagyvállalati (Enterprise) változat tulajdonságainak ismertetésével és a VPN konfigurálásával is. Az SP2 és az ISA 2006 béta ismertetése is megtalálható a fejezet végén.

7.      Az útválasztás, a távoli elérés - az RRAS és a RADIUS konfigurálása, és e kapcsolatok biztonsági kérdései adják a hetedik fejezetet.

8.      Az utolsó fejezet már haladóknak szól a terminál és fürt-szolgáltatások részletes ismertetésével. A fürtözés mellett az NLB-t - a hálózati terhelésmegosztást is részletesen bemutatjuk.

Ajánljuk a könyvet rendszerépítőknek és a rendszergazdáknak egyaránt, akik Windows szerver telepítésével és üzemeltetésével foglalkoznak!

mesekönyv

szoftver