Főoldal | Könyvlista | Gyorskereső

Átmenetileg a rendelés és szállítás szünetel
A legendás hacker - A megtévesztés m?vészete

A legendás hacker

A megtévesztés m?vészete

Kevin D. Mitnick & William L. Simon:
A legendás hacker
A megtévesztés m?vészete

Megjelenés: 2003
Perfact Kiadó
347 oldal, bolti ár: 3360,- Ft

Internetes ár (-5%): 3192,- Ft

db

A könyv ismertetése

Vissza a lap tetejére | A könyv tartalomjegyzéke

"bûvészmutatvány, mesék sorozata arról, hogyan csalható ki bárkitõl bármilyen információ, régi módi hízelgéssel és egy kevés high-tech tudással. Szórakozásnak olyan, mintha tucatnyi összetett krimi utolsó fejezetét olvasnánk, egyiket a másik után."

- Publishers Weekly

Kevin Mitnick cyberkalandorként és az FBI eddigi történetének egyik legalaposabb embervadászata elõl menekülõ szökevényeként végrehajtott hõstetteibõl cikkek, könyvek, akció és dokumentumfilmek tucatjai születtek. A szövetségi börtönbõl történt 2000. évi szabadulása óta Mitnick élete teljesen megváltozott: a világ egyik legkeresettebb számítógép-biztonsági szakembere lett. A megtévesztés mûvészetében a világ leghíresebb hackere ismét igazolja a régi mondást, miszerint "rablóból lesz a legjobb pandúr."

Feltárván elénk a hacker összetett elméjét, Mitnick különbözõ üzleti vállalkozások kárára elkövetett valós átverések, csalások és social engineering támadások - és azok következményeinek - forgatókönyvét tárja elénk. Az információbiztonság emberi tényezõire koncentrálva elmondja, hogy miért nem elég a világ összes tûzfala és titkosító protokollja arra, hogy leszerelje a céges adatbázisokban kutakodni vágyókat, vagy a rendszert tönkretenni szándékozó ingerült alkalmazottakat. Mitnick bemutatja, milyen veszélynek vannak kitéve még a legjobban õrzött információs rendszerek is a magát adóellenõrnek vagy más látszólag ártalmatlan embernek kiadó eltökélt csalók miatt. A történeteket mind a támadó, mind az áldozat szemszögébõl elmesélve A megtévesztés mûvészete egy igazi krimi megkapó és olvasmányos stílusában mondja el, miért sikerülhettek az egyes támadások - és hogyan lehetett volna elkerülni azokat.
Ennél is fontosabb, hogy Mitnick jóváteszi életének korábbi szakaszában elkövetett bûneit. Egyedi irányelvekkel lát el bennünket azzal kapcsolatban, hogyan hozhatunk létre olyan eljárásokat, képzési programokat és kézikönyveket, amelyek biztosítják, hogy a cég kifinomult biztonságtechnikai eszközeibe fektetett pénzt nem az ablakon dobtuk ki. A biztonsági sebezhetõség megelõzésével kapcsolatos tanácsait abban a reményben adja, hogy ezentúl az emberek éberebben védekezzenek a biztonságot fenyegetõ legnagyobb veszély, az emberi természet ellen.

Kevin D. Mitnick világszerte több vállalat biztonsági tanácsadója, a Los Angeles központú Defensive Thinking (defensivethinking.com) tanácsadó cég egyik alapítója. Az amerikai Szenátus kormányzati ügyeket vizsgáló bizottsága elõtt tanúskodott a kormányzati információs rendszer biztonságát garantáló törvénykezés szükségességéért. Cikkeit a fõbb hírmagazinok és üzleti lapok jelentetik meg, szerepelt a Court TV-n, a Good Morning America, a 60 Minutes, és a CNN Burden of Proof és Headline News mûsoraiban, több üzleti eseményen volt vezérszónok. Heti rádiómûsort vezetett a Los Angeles-i KFI AM 640 rádiónál.
William L. Simon több nagy sikerû könyv, egy díjnyertes film és forgatókönyv írója.

mesekönyv

szoftver