Főoldal | Könyvlista | Gyorskereső

Átmenetileg a rendelés és szállítás szünetel
McLaren - Négy évtized a Forma-1-ben

McLaren - Négy évtized a Forma-1-ben

Bethlen Tamás (szerk.):
McLaren - Négy évtized a Forma-1-ben


Megjelenés: 2007
4S Kiadó
258 oldal, bolti ár: 3290,- Ft

Internetes ár (-5%): 3126,- Ft

db

A könyv ismertetése

Vissza a lap tetejére | A könyv tartalomjegyzéke

Bethlen Tamás (szerk.):
McLaren - Négy évtized a Forma-1-ben

Napjainkban a McLarenről az emberek többségének nem a patinás istálló dicsőséges múltja, hanem a 2007-es évad elvesztett világbajnoki címe, a Hamilton-Alonso párbaj, illetve a kínos kémbotrány jut eszébe. Pedig a wokingi alakulat története a legendás alapító színre lépésétől kezdve végig izgalmas és tanulságos. A história főszereplői olyan nagy nevek, mint Fittipaldi, Hunt, Lauda, Prost, Senna vagy Hakkinen, akikről még azok is hallhattak, akik életükben nem láttak Forma 1-es futamot vagy soha nem forgattak sportlapot.


Gyönyörű történet a McLarené. A több mint negyven esztendőt felölelő sztori, a magát egy kicsiny garázsvállalkozásból a világ egyik legismertebb és leggazdagabb istállójává kinövő team históriája bőségesen tartalmaz annyi fordulatot, hogy szinte nem is érti az ember, miért nem született eddig regény vagy film a csapatról.

Hogy sikerkorszakok vagy éppen hullámvölgyek köszöntöttek a Bruce McLaren, Teddy Mayer vagy Ron Dennis vezette alakulatra, az gyakran apró véletlenek sorozatán múlott. Körülbelül úgy, mint a mögöttünk álló legutolsó, 2007-es szezonban, amikor is - a dolgok jelen állása szerint - az utolsó pillanatban, mindössze egy-egy ponttal maradt le a hőn áhított huszadik világbajnoki címről az Ezüstnyilak mindkét sztárpilótája. Ami azonban még talán ennél is jobban fájhat a McLaren csapat tagjainak és valamennyi szurkolójának illetve szimpatizánsának, az a győztes személye, még inkább annak istállója: az ősi ellenség és ellenfél Ferrari sikere.

A maranellóiak győzelmeiről már több kötet is született idehaza az elmúlt esztendőkben, de a rivális alakulat legnagyobb sztárjainak - Fittipaldi, Hunt, Lauda, Prost, Senna, Hakkinen, és a világ tetejére felkapaszkodni nem tudó, de tehetségükben a felsoroltaktól többségükben el nem maradó versenyzők - "családregényét" ezidáig még nem ismerhették könyv formájában a magyar olvasók. Ezért döntött úgy egy Formula-1-es magazin szerkesztősége, hogy elmeséli Önöknek, mi minden történt eddig a sportág második legpatinásabb istállójával a száguldó cirkusz világában - és azon kívül.

Bethlen Tamás
főszerkesztő
Autósport és Formula Magazin

A könyv tartalomjegyzéke

Vissza a lap tetejére | A könyv ismertetése

Bethlen Tamás (szerk.):
McLaren - Négy évtized a Forma-1-ben

Vissza a lap tetejére